Excursie

De excursie was dit jaar weer zeer de moeite waard. We hadden door de grote belangstelling zelfs een grotere bus. We bezochten Bolsward (Hinsz), Franeker (Van Dam) en Harlingen (ook Hinsz). Kees Nottrot (Bolsward) en Jan Spijker(Franeker en Harlingen) wisten heel boeiend en onderhoudend te vrtellen over de fraaie orgels, en lieten op een heel muzikale manier alle orgels tot hun recht komen met een gevarieerd programma. We kijken -met een half oog- al uit naar volgend jaar. Misschien zijn er plannen voor een tweede excursie.

Rondom Bach

Stadsorganist Pieter van Dijk heeft dit seizoen wederom enkele prachtige Bach Cantates geprogrammeerd in de serie ‘Rondom Bach’. Vijf gratis toegankelijke concerten op zaterdagmiddag om 16:30 die wij u van harte aanbevelen. De concerten vinden plaats op 11 november, 2 december, 17 februari en 7 april.

Het programma wordt later bekend gemaakt.

Entree gratis, donatie na afloop is welkom.

De orgels van Alkmaar

Alkmaar is Groot Alkmaar geworden, dat betekent dat er nog meer mooie orgels in onze gemeente aanwezig zijn. Ter gelegenheid daarvan gaan we een boekje uitgeven met informatie over en afbeeldingen van deze instrumenten en de kerken waarin ze staan.

‘De orgels van Alkmaar’ wordt een publicatie van ca 130 pagina’s in full color.

Herinnering

Beste vrienden,
een aantal van u heeft de contributie over 2017 nog niet betaald. Wilt u dat alsnog doen. U mag natuurlijk meer dan de gebruikelijke € 15,00 doneren.
Bij voorbaat dank.