Documenten

Uitgevoerde activiteiten:
2014
– Concerten in de Kapelkerk, 27 augustus met orgel en jazz, 3 september orgel en het Hollands Vocaal Ensemble.
– Op 4 oktober vond een excursie plaats naar orgels in Friesland te Hallum en Leeuwarden met demonstratie door Theo Jellema.
– Er zijn twee circulaires uitgebracht, info over de concerten en over de excursie.
– De gemeente Alkmaar is uitgebreid. Er is een opzet gemaakt voor een boekje met foto’s en beschrijvingen van orgels en hun kerken in Groot Alkmaar.

2015
– Organist Frank van Wijk bespeelde op zaterdag 18 april het orgel van de Remonstrantse kerk in Alkmaar tijdens een bijeenkomst met de donateurs.
– Concerten in de Kapelkerk op woensdag 26 augustus en in de Ter Coulsterkerk op woensdag 9 september, met het Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Uitvoerenden: Aart Bergwerf, orgel, en Jeroen en Sandra van Veen, piano.
– Op 3 oktober vond onze jaarlijkse excursie plaats naar orgels in Gouda en Woerden. De orgels werden gedemonstreerd door Christiaan Ingelse in Gouda en Ad van Pelt in Woerden.
– Er is een subsidie verstrekt aan het Orgelfestival Holland dat plaatsvond in de Grote Kerk.
– Aan Franz Danksagmüller werd een compositieopdracht verleend. Zijn compositie “From Sol to BD + 42 550″ is tijdens dat Festival op woensdag 4 juli uitgevoerd door stadsorganist Pieter van Dijk. (Wereldpremière.)

Verder houdt de Stichting zich tijdens de zomeravondconcerten in de Grote Kerk bezig met de verkoop van CD´s en boeken, het uitbrengen folders en andere informatie. Ook werken we samen met de stichting Schnitger Orgelconcours en het Orgelnetwerk (zie Links).